Suroviny:
- 1 šálka amarantu
- 2 šálky vody
- 2 kurčatá prsia, nakrájané na kúsky
- 2 polievkové lyžice rastlinného oleja
- 1 cibuľa, nakrájaná na drobné kúsky
- 2 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 čajová lyžička mletej kurčacej korenia
- 1/2 čajovej lyžičky soli (alebo podľa chuti)
- 1/2 čajovej lyžičky čierneho korenia (alebo podľa chuti)
- 1 červená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 zelená paprika, nakrájaná na kúsky
- 1 šálka čerstvej špenátovej listovej zeleniny
Objavte výživové výhody amarantu a vylepšte svoju stravu už dnes! Kúpte si amarant tu.
Postup:
- Pozrite sa na amarant: Amarant je potrebné pred varením prepláchnuť v cedníku pod tečúcou vodou.
- Varenie amarantu: V malom hrnci dajte 2 šálky vody a 1 šálku amarantu. Uvaríme podľa návodu na obale (často trvá približne 20 minút). Po uvarení odstráňte z tepla a nechajte ho odpočívať.
- Pridajte kurča: Na panvici s veľkým dnom zahrejte rastlinný olej na strednom ohni. Pridajte kurča a orestujte ho, kým nie je dobre prepečené a získalo zlatohnedú farbu.
- Cibuľa a cesnak: Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak k prepečenému kurčaťu a restujte ich, kým cibuľa nezmäkne a nezačne sa zlatobrúno farbiť.
- Korenie a zelenina: Pridajte mleté kurčacie korenie, soľ a čierne korenie. Zamiešajte do kurčaťa a cibuľky. Potom pridajte nakrájané červené a zelené papriky a špenátovú listovú zeleninu. Orestujte, kým sa zelenina zjemní.
- Servírujte: Na servírovanie položte amarant a na vrch rozotrite kurča s zeleninou. Podávajte teplé a môžete ozdobiť čerstvou bylinkou podľa svojho výberu.
Toto je chutný a zdravý recept, ktorý vám poskytne zdravý obsah bielkovín a rôzne vitamíny a minerály z amarantu a zeleniny. Dobrú chuť!
Chcete objaviť všetky výhody amarantu? Čítajte náš článok: Amarant: Starobylá Potravina s Modernými Výhodami Pre Zdravie
Pridaj komentár