Tento lahodný recept na farfalle cestoviny s pečenými mäsovými guľkami a paradajkovou omáčkou spolu s osviežujúcim šalátom je ideálnym spôsobom, ako si vychutnať chutné a vyvážené jedlo. Mäsová guľka je vytvorená z kuracieho mletého mäsa, ktoré je šťavnaté a plné chuti. Paradajková omáčka dodá jedlu výraznú chuť, zatiaľ čo farfalle cestoviny vytvoria dokonalú textúru. Zeleninový šalát pridáva sviežosť a výživu do tohto jedla.
Suroviny (1 porcia):
- 100 g farfalle cestovín
- 150 g kuracieho mletého mäsa
- 1 hrsť cherry paradajok
- 1 polovica šalátu (napríklad ľadový šalát alebo špenát)
- 1 paprika
- 1 hrsť reďkoviek
- 1/4 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžica olivového oleja
- 1 konzerva paradajkovej omáčky (400 g)
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 1 lyžica čerstvého bazalkového lístia (na ozdobenie)
Sonnentor Korenie čierne celé BIO 55g
Olivový olej Extra panenský 1000ml
Panzani Farfalle
Kalorické informácie (1 porcia):
Postup:
- Uvaríme farfalle cestoviny podľa pokynov na obale. Odkvapkané ich dáme bokom.
- Z kuracieho mletého mäsa vytvarujeme guľky podľa veľkosti vlašského orecha.
- Na panvici zohrejeme olivový olej na stredne silnom ohni. Guľky z kuracieho mäsa opečieme do zlatista, potom ich odložíme bokom.
- Do panvice pridáme cibuľu a cesnak a orestujeme ich, kým nezmäknú a nezískajú zlatohnedú farbu.
- Pridáme cherry paradajky a krátko ich orestujeme.
- Znížime teplotu a pridáme paradajkovú omáčku. Počkáme, kým sa omáčka začne varíť.
- Návratne pridáme guľky z kuracieho mletého mäsa a necháme všetko povariť spolu asi 10-15 minút na stredne nízkom ohni. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Na tanieroch servírujeme s osviežujúcim šalátom, nakrájanou reďkovkou a paprikou. Posypeme čerstvými bazalkovými lístkami na ozdobu.
- Teraz už len stačí podávať a vychutnávať si tento lahodný pokrm. Dobrú chuť!
Lamart LT1203 panvica s pokrievkou Terracota, 28 cm
Lamart LT1174 panvica Flint, 26 cm
Tescoma 2-dielna sada panvíc FineLINE, 24 a 28 cm
Pridaj komentár