Kuracie prsia s brusnicovou omáčkou je lahodný a osviežujúci pokrm, ktorý spojuje chutné kura s ovocnou a sladkou omáčkou. Nasledujte tento jednoduchý postup na prípravu chutného hlavného jedla.
Ingrediencie:
- 2 kuracie prsia (bez kostí a kože)
- Soľ a čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja alebo masla
- 1 malá cibuľa, nadrobno nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
- 250 ml brusnicového džemu alebo brusnicovej omáčky
- 150 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice balsamikového octu
- 1 lyžička čerstvého rozmarínu alebo 1/2 lyžičky sušeného
- 1 lyžička čerstvého tymiánu alebo 1/2 lyžičky sušeného
Sonnentor Korenie čierne celé BIO 55g
Olivový olej Extra panenský 1000ml
Brusnicové čatní
Výživové hodnoty na porciu (predpokladáme 2 porcie z uvedeného receptu):
- Energia: 450 kcal
- Bielkoviny: 30g
- Tuky: 15g
- Nasýtené tuky: 4g
- Sacharidy: 40g
- Cukry: 30g (väčšinou z brusnicového džemu)
- Vláknina: 2g
- Sodík: 400mg (závisí na množstve soli a kuracom vývare)
- Vitamín C: 10mg (z brusníc)
- Železo: 1.5mg
Postup:
- Príprava kurčaťa: Kuracie prsia osolte a okoreňte z obidvoch strán. Na panvici rozohrejte olivový olej alebo maslo na strednom ohni. Pridajte kuracie prsia a opečte ich z obidvoch strán dozlatova, približne 5-7 minút na každej strane. Kuracie prsia vyberte z panvice a odložte bokom.
- Príprava omáčky: Do tej istej panvice pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu a orestujte ju, kým nebude mäkká a zlatistá. Pridajte pretlačený cesnak a restujte ešte 1 minútu.
- Pridajte brusnicový džem, kurací vývar, balsamikový ocot, rozmarín a tymián. Dobre premiešajte a nechajte zmes prísť k varu. Potom znížte teplotu a nechajte omáčku bublať a zahusťovať sa približne 10 minút.
- Dokončenie: Vráťte kuracie prsia späť do panvice s omáčkou a nechajte ich v omáčke povariť ešte 5-7 minút, aby sa kuracie prsia dobre preliačili omáčkou a boli úplne hotové.
- Podávajte kuracie prsia s dostatkom brusnicovej omáčky. Toto jedlo sa skvele hodí k ryži, zemiakovému pyré alebo pečeným zemiakom.
Dúfam, že vám tento recept prinesie radosť z varenia a chutné jedlo!
Pridaj komentár