Objavte kúzlo sezónnych ingrediencií s našim receptom na Falafel s Brusnicami a Gaštanmi. Tento recept je nielen plný chuti, ale je aj výživný a dodá vašej strave zdravý twist. Ideálny pre rýchle vegetariánske občerstvenie alebo ako originálna pochúťka na party!
Príprava:
20 minút
Varenie: 15 minút
Jednoduché
Približne 20 kúskov (pre 6-8 osôb ako snack)
Výživové hodnoty:
- Kalórie: 214
- Tuky: 10g
- Nasýtené tuky: 1g
- Sacharidy: 25g
- Cukry: 4g
- Vláknina: 6g
- Bielkoviny: 6g
- Soľ: 0.4g
Ingrediencie pre Váš Zdravý Falafel:
- 1 sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na veľké kúsky
- 400g konzervovaného cíceru, scedeného
- 200g vopred uvarených gaštanov (vákuovo balených)
- 1 veľké vajce
- ½ čajovej lyžičky chilli vločiek
- 2 čajové lyžičky rasce
- 1 strúčik cesnaku
- Malý zväzok koriandra, hrubo nasekaný, plus trochu navyše na podávanie
- 85g brusníc, rozmrazených ak sú mrazené a nakrájaných na polovicu, ak máte čas
- 4 polievkové lyžice rastlinného alebo slnečnicového oleja
- 150g kelímok krémového gréckeho jogurtu, na podávanie
Postup Prípravy Falafelu
- Sladký zemiak dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 1 čajovú lyžičku vody a varte na vysokom ohni 2 minúty. Rozmačkajte vo veľkej mise.
- Cícer a gaštany dajte do mixéra a mixujte, kým nebudú dobre nasekané, ale nie kašovité. Vysypte na sladký zemiak, pridajte vajce, korenie, cesnak a koriander. Poradne ochuťte a dobre premiešajte rukami. Pridajte brusnice. Zmes tvarujte do 20 alebo viac guľôčok. Môžete pripraviť vopred a chladiť až 3 dni.
- Vo veľkej nepriľnavej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja. Opečte polovicu falafelov z každej strany po 2 minúty, kým nebudú zlatisté. Vyberte na papierovú utierku, aby odkvapkali. Opakujte s druhou dávkou. Môžete pripraviť až 2 dni vopred a zohriať. Nechajte falafel niekoľko minút vychladnúť pred podávaním s jogurtom a posypte koriandrom.
Pridaj komentár