Zdravý Falafel s Brusnicami a Gaštanmi na servírovacej miske

Recept na falafel s brusnicami a gaštanmi: zdravé vegetariánske občerstvenie

Objavte kúzlo sezónnych ingrediencií s našim receptom na Falafel s Brusnicami a Gaštanmi. Tento recept je nielen plný chuti, ale je aj výživný a dodá vašej strave zdravý twist. Ideálny pre rýchle vegetariánske občerstvenie alebo ako originálna pochúťka na party!

Príprava:
20 minút

Varenie: 15 minút

Jednoduché

Približne 20 kúskov (pre 6-8 osôb ako snack)

Výživové hodnoty:

  • Kalórie: 214
  • Tuky: 10g
  • Nasýtené tuky: 1g
  • Sacharidy: 25g
  • Cukry: 4g
  • Vláknina: 6g
  • Bielkoviny: 6g
  • Soľ: 0.4g

Ingrediencie pre Váš Zdravý Falafel:

  • 1 sladký zemiak, olúpaný a nakrájaný na veľké kúsky
  • 400g konzervovaného cíceru, scedeného
  • 200g vopred uvarených gaštanov (vákuovo balených)
  • 1 veľké vajce
  • ½ čajovej lyžičky chilli vločiek
  • 2 čajové lyžičky rasce
  • 1 strúčik cesnaku
  • Malý zväzok koriandra, hrubo nasekaný, plus trochu navyše na podávanie
  • 85g brusníc, rozmrazených ak sú mrazené a nakrájaných na polovicu, ak máte čas
  • 4 polievkové lyžice rastlinného alebo slnečnicového oleja
  • 150g kelímok krémového gréckeho jogurtu, na podávanie

Postup Prípravy Falafelu

  1. Sladký zemiak dajte do misky vhodnej do mikrovlnnej rúry, pridajte 1 čajovú lyžičku vody a varte na vysokom ohni 2 minúty. Rozmačkajte vo veľkej mise.
  2. Cícer a gaštany dajte do mixéra a mixujte, kým nebudú dobre nasekané, ale nie kašovité. Vysypte na sladký zemiak, pridajte vajce, korenie, cesnak a koriander. Poradne ochuťte a dobre premiešajte rukami. Pridajte brusnice. Zmes tvarujte do 20 alebo viac guľôčok. Môžete pripraviť vopred a chladiť až 3 dni.
  3. Vo veľkej nepriľnavej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice oleja. Opečte polovicu falafelov z každej strany po 2 minúty, kým nebudú zlatisté. Vyberte na papierovú utierku, aby odkvapkali. Opakujte s druhou dávkou. Môžete pripraviť až 2 dni vopred a zohriať. Nechajte falafel niekoľko minút vychladnúť pred podávaním s jogurtom a posypte koriandrom.

Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *