Tekvicová Polievka so Škoricou a Kokosovým Mliekom

Jesenná tekvicová polievka so škoricou a kokosovým mliekom je chutným a zohrievajúcim pokrmom, ideálnym na studené jesenné dni. Táto jednoduchá polievka kombinuje sladkú chuť tekvice so škoricou a krémovým kokosovým mliekom. Nasledujte tento jednoduchý postup a uvaríte si ju sami!

Ingrediencie:

  • 1 kg hokkaido tekvice (alebo iný druh tekvice)
  • 1 veľká cibuľa, nasekaná
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Výživové Hodnoty:

  • Kalórie: Približne 100 – 150 kalórií na porciu
  • Bielkoviny: Približne 2 – 3 g na porciu
  • Sacharidy: Približne 20 – 25 g na porciu
  • Tuky: Približne 3 – 5 g na porciu
  • Vláknina: Približne 5 – 7 g na porciu

Aroy-D Kokosové mlieko 1000ml

Asia Time Kokosové mlieko 400ml

Sencor SHB 5600GG tyčový mixér

Postup:

  1. Príprava Tekvice:
    • Predhriatie rúry na 180 stupňov Celzia.
    • Tekvicu rozkrojte na polovicu a odstráňte semienka. Tekvice by mala byť narezaná na menšie kusy.
  2. Pečenie Tekvice:
    • Tekvicu položte na plech s papierom na pečenie a pokvapkajte ju olivovým olejom. Posypte mletou škoricou a dochuťte soľou a čerstvo mletým čiernym korením.
    • Pečte tekvicu v rúre asi 30 – 40 minút, alebo kým nebude mäkká a ľahko prebodávateľná vidličkou. Nechajte tekvicu trochu vychladnúť.
  3. Cibuľa a Cesnak:
    • Na hrnci na strednom ohni zahrejte olivový olej. Pridajte nasekanú cibuľu a cesnak a orestujte ich asi 5 minút, kým nebudú mäkké a zlatohnedé.
  4. Pridanie Pečenej Tekvice:
    • Pridajte pečenú tekvicu do hrnca s cibuľou a cesnakom. Dobre premiešajte, aby sa všetky ingrediencie spojili.
  5. Pridanie Kokosového Mlieka a Vývaru:
    • Pridajte kokosové mlieko a zeleninový vývar. Premiešajte a nechajte zmes prevrieť. Potom znížte teplotu a nechajte polievku variť ďalších 10 – 15 minút.
  6. Mixovanie Polievky:
    • Použite tyčový mixér na hladké rozdrvenie všetkých ingrediencií. Ak preferujete hrubšiu textúru, môžete polievku nechať tak, ako je.
  7. Ochuťovanie:
    • Ochuťte polievku soľou a korením podľa vlastnej chuti. Ak chcete, pridajte viac škorice pre výraznejšiu chuť.
  8. Servírovanie:
    • Polievku podávajte horúcu. Ozdobte ju čerstvou petržlenovou vňaťou a eventuálne kvapkou kokosového mlieka.

Táto tekvicová polievka je ideálna voľba pre tých, ktorí hľadajú zdravý a teplý pokrm na jesenné dni. Je plná výživy, chuti a vonných aróm škorice. Užite si ju v kruhu rodiny alebo s priateľmi a nechajte jesennú náladu vstúpiť do vášho domu. Dobrú chuť!


Publikovaný

v

...

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *